Contact met de Wadzeilers

Neem contact op

Voor meer informatie kun je mailen naar: info@wadzeilers.nl.

Telefonisch via 06-50213298 van Gerard Koopmans.

Email

info@wadzeilers.nl

Veelgestelde Vragen (FAQ)

De bemanning doet er alles aan om de reis veilig te laten verlopen. Ze beschikken over de benodigde papieren voor de beroepsvaart. Daarnaast beschikt het schip over het zg. CVO (Certificaat v Onderzoek). Dit document is naast allerlei andere certificaten verplicht aan boord.

Zeeziekte komt bij ons weinig voor. De Waddenzee is een relatief rustige, besloten zee waar golven zich niet gemakkelijk opbouwen. Daarnaast beweegt een zeilschip zich altijd lekkerder dan een motorschip. De zeilen zorgen ervoor dat een schip stabiel in het water ligt. Ben je toch bang dat je zeeziek wordt? Neem dan voor de zekerheid medicijnen daarvoor mee. Ze zijn eenvoudig verkrijgbaar bij de drogist.

De reisprijs is inclusief alle maaltijden, voll-pension dus. De kooien (bedden) zijn volledig opgemaakt zodat je geen slaapzak hoeft mee te nemen. Dranken zitten niet bij de prijs in. De consumpties houden we bij en worden aan het eind van de reis afgerekend. De prijzen houden we laag: inkoop plus een kleine marge.

Op het water is het wat frisser dan op het vasteland. In de zomer is dat zeer aangenaam! Neem wind- en waterdichte kleding mee. Zwembroek? Stevige schoenen met rubber zool zijn prettig aan boord. Als we droogvallen zijn laarzen of ‘waterschoenen’ handig. Neem je eigen handdoek(en) mee. In je toilettas mag zonnebrandcrème niet ontbreken. Koffers aan boord zijn niet handig. Neem je bagage mee in een weekendtas of iets dergelijks.

Onze reizen gaan altijd door, ook als er niet genoeg mensen hebben geboekt. Dat laatste komt nauwelijks voor.

In Harlingen zijn diverse langparkeer mogelijkheden. Je krijgt hierover informatie in de mail die we versturen vlak voor afvaart. De kosten zijn rond de € 7,- per dag.

Dat kan zelfs heel goed. Als je met de trein gaat kun je vrijwel naast het schip uitstappen! 

Ja dat is veilig. De reisgelden zijn verzekerd met een reisgeldenverzekering bij VZR-garant. De premie hiervoor zit in de reissom. Een eventuele annuleringsverzekering moet je zelf afsluiten.

Ja, wij werken met de algemene voorwaarwaarden die opgesteld zijn door de BBZ en TCN. 

Bekijk hier de algemene voorwaarden