Over de Wadzeilers

Onze missie

Wie en wat zijn we?

Wij organiseren zeilreizen zonder winstoogmerk waarbij het gaat om genieten.

Genieten van zeilen, de Waddenzee, de Waddeneilanden, de rust, maar ook, als je wilt, het uitgaansleven op de wal.

Zeilen op de Waddenzee

Onder zeil door het grootste natuurgebied van Nederland. Dat is een bijzondere belevenis. De Waddenzee is het gebied tussen de Waddeneilanden en het vasteland van Den Helder tot Esbjerg. Wij varen alleen op het Nederlandse deel van dit Unesco Werelderfgoed. Overnachten doen we meestal in de havens van de eilanden maar een nacht doorbrengen op het Wad behoort ook tot de mogelijkheden. Als we het schip laten droogvallen op een zandbak is de waddenbelevenis compleet!

Traditioneel zeilschip

Onze reizen varen we op oude platbodems die gebouwd zijn rond 1900. Het zijn schepen die zeilend vracht vervoerden grofweg in het gebied NoordWest Europa. Ze zijn nu geheel gerestaureerd en het vrachtruim is omgetoverd tot comfortabele accommodatie. De schepen voldoen aan alle strenge eisen van de overheid. De benodigde certificaten zijn altijd aan boord. De meeste van onze reizen doen we op de Spes Mea. “Koks op Zee” doen we op Klipper Wilhelmina.

Leer alles over zeilen

Eenmaal aan boord raakt u snel vertrouwd met het schip. De bemanning, schipper en matroos en de begeleiding van de Wadzeilers zorgt daarvoor. We leggen je graag alles uit over het schip en hoe we het zeilen. Iedereen aan boord kan meehelpen het schip te varen!

Maak kennis met de wadzeilers

Met ons vijven organiseren we de zeilreizen. Bij elke reis gaan er minstens 2 van ons mee. 

Gerard Koopmans

Enthousiast hobbykok en -bierbrouwer. Gerard zit liever in de vrije natuur dan in de drukke stad.

Marieke Hofland

Al bij de club toen het nog “Stichting Zeilgenieters van de Waddenzee” was! Ooit begon Marieke met zeilen op de Friese Meren in BM-ers. Later bezat ze zelf een kajuit zeiljacht. Kortom, ze vaart haar hele leven al. Zeilen is vrijheid! 

Myra vd Linde

Enthousiast recreatief zeilster. Ze houdt van de Wadden en keert er steeds weer naar terug.

Anneke de Jong

Werd als jong meisje in een piraatje gezet en de zeilboten groeide in de jaren daarna met het kind mee.

Sinds een jaar of twintig regelmatig meezeilend met de bruine vloot en sinds 2022 actief bij de Wadzeilers.

Terschelling is het favoriete eiland om aan te meren.

Klaas Bosch

Schipper/Eigenaar van de Spes Mea. Klaas vaart al 30 jaar op de Nederlandse binnenwateren waarvan 25 op de Spes Mea. Naast het varen op de Spes Mea deed hij veel nautische ervaring op bij rederij Doeksen, de veerverbinding tussen Harlingen, Vlieland en Terschelling. In zijn vrije tijd zit hij graag achter een drumstel bij de “Rockabilly Ramblers” en “Rusty Licks”.